Ufo’s voor Beginners

Waardering 4.80 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 klantbeoordelingen)

 14,95 incl.BTW

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Vijftig vragen en vijftig antwoorden rond het Ufo-mysterie

Ufo’s, één van de grootste mysteries van de moderne tijd. Miljoenen mensen over de hele wereld melden vreemde verschijnselen. Wat moeten we ermee? Auteur Frank van Geloven (1955) is al ruim vijftig jaar hevig geïnteresseerd in de fantastische mogelijkheid, dat de mens niet het enige intelligente wezen in het heelal is en dat we heel misschien zelfs al bezocht zijn of nog bezocht worden door buitenaardsen.

Hij neemt je mee door de mysterieuze wereld van de Ufo’s. Over de historie, de meest opvallende incidenten, bekende en minder bekende onderzoekers, Ufo’s in de ruimte, ervaringen van astronauten, klassieke Ufo-mysteries als Roswell en Area 51 en twee internationaal bekende Ufo-voorvallen in Nederland.

Iedereen ken zijn eigen waarheid, dus uw slotconclusie, welke dan ook, is helemaal niet gek. Het mysterie is hartstikke leuk om je in te verdiepen. Het is soms net een science fiction boek, maar dan echt. Een boek dat je aan het denken zet. Komen onze ruimtebroeders binnenkort op de koffie?

50 hoofdstukken, 50 afbeeldingen, 111 pagina’s

UITVERKOCHT

Extra informatie

Gewicht 250 g

5 beoordelingen voor Ufo’s voor Beginners

 1. Waardering 5 uit 5

  Marcel (geverifieerde eigenaar)

  Als je, zoals ik, vrijwel niets weet van Ufo’s ben je in één klap op de hoogte, na het lezen van Ufo’s voor beginners. Het is een vraag die mensen al eeuwen bezighoudt: zijn wij de enige levende wezens in het heelal? In dit fraaie boek worden vijftig vragen gesteld en krijg je vijftig antwoorden. Enkele vragen zijn: Wat is een Ufo?, Wat is er in 1947 in Roswell gebeurd? Heeft de Amerikaanse luchtmacht Ufo’s gebouwd? Wat moeten we doen bij Alien contact? en Wat zijn graancirkels? Ben je nieuwsgierig naar de antwoorden, koop het boek. Het is hartstikke leuk om te lezen en de passie en gedrevenheid van de auteur straalt er vanaf.

 2. Waardering 5 uit 5

  Wilma

  Heel leuk boek. Toegankelijk geschreven. Chronologisch overzicht van het Ufo-mysterie. Leest heel lekker weg en met onderwerpen, die je inderdaad aan het denken zetten. De auteur neemt geen irritante standpunten in, maar signaleert. Er komen meerdere zaken aan de orde waar ik nog nooit van had gehoord. Zoals de ruimteschip-achtige toestellen van de Nazi’s. Die Joodse profeet en zijn rare ontmoeting. En maanreizigers die ook iets hebben gezien. En natuurlijk Roswell. Geen Ufoboek kan tegenwoordig nog zonder Roswell. Hier wordt het rustig en netjes in uitgelegd. De auteur vermoedt geen buitenaardse oorzaak, maar een eigenlijk vrij logische aardse verklaring. Spoiler vermeden.
  Echt een aanrader. Ik heb er van genoten.

 3. Waardering 5 uit 5

  Gijs

  Na lange tijd weer een prettig leesbaar Ufo boek van een Nederlandse auteur. En niet alleen Ufo’s worden belicht, ook de vaak schimmige bijvangst die nu eenmaal rondom het fenomeen blijft hangen. Uiteengezet op een prettige, nuchtere manier. Je merkt aan de schrijfwijze van de auteur dat dit geen opvlieging is, maar een jarenlange interesse welke hij als journalist en privépersoon tot uiting laat komen. De UFO rage wordt ook mooi verwoord naar diverse films welke zijn geïnspireerd of gemaakt naar aanleiding van daadwerkelijke gebeurtenissen uit het verleden. Boek is verder heel toegankelijk voor iemand die er ooit van gehoord heeft, en zich wil verdiepen alsmede voor de gevorderde geïnteresseerde die er een prettige update in kan vinden. Auteur dringt je ook niet een bepaalde mening op, maar laat de keuze aan jezelf. En dat is fijn. Leuk concept trouwens, dat 50/50.

 4. Waardering 5 uit 5

  Edward

  Wat een ontzettend leuk boek. Lekker leesbaar en het geeft een eerlijke blik op de belangrijkste gebeurtenissen rond UFO en buitenaardse bezoeken aan onze aarde.
  Enorm nieuwsgierig ben ik er aan begonnen en nu het lezen kan ik er genuanceerd over meepraten. Een echt leuk boek voor de onwetende UFO geïnteresseerde.

 5. Waardering 4 uit 5

  Silvia van Gimst

  Ufo´s voor beginners – Frank van Geloven

  Een vlot boek in vijftig vragen over de mysterieuze wereld van de Ufo .

  In Ufo´s voor beginners maken we kennis met de schrijver Frank van Geloven die zijn jarenlange fascinatie voor het buitenaardse en alles wat daar mee te maken heeft in vijftig vragen heeft gegoten. Hij neemt de lezer mee op een vlot lopende reis waarin hij deze trakteert op een gevarieerd scala aan personen, gebeurtenissen en mysterieuze plekken op aarde en beyond. Met leuke verwijzingen en vlot taal gebruik vlieg je door dit boek wat wel honderd vragen had mogen hebben in plaats van vijftig.

  In het voorwoord begint de schrijver op persoonlijke toon wat direct aanspreekt. Er volgt een goede en duidelijke uitleg hoe het boek tot stand is gekomen en wat Frank met dit boek voor ogen heeft. Het is ook meteen duidelijk dat de schrijver niet wil afsluiten met een conclusie. Gebruik je fantasie, ga op onderzoek uit en ontdek zelf!

  De afzonderlijke verhaaltjes, die lekker kort zijn, lezen prettig en doen vermoeden dat door het taalgebruik de schrijver een jongere generatie aan wil spreken. Geen poespas of literair geneuzel.

  Men krijgt leuke en gevarieerde weetjes voorgeschoteld, van de een heb je wellicht al eens gehoord, van de ander niet (zelfs een tweetal verhalen uit ons eigen kikkerlandje). De schrijver heeft er in elk geval voor gezorgd om niet alleen de geijkte en bekende verhalen uit te lichten en die nog maar eens uit te melken. Dat is een goed iets wat het boek een meerwaarde geeft.

  Met linken en verwijzingen (historisch, Bijbelse verhalen, films) voorkomt Frank van Geloven dat het het stoffige opsommingen worden van feiten. Het wordt voor de lezer herkenbaar wat erg leuk is. ‘Die film ken ik!’, ‘Die film moet ik nu echt gaan kijken!’, ‘Dat ga ik straks meteen opzoeken!’ en meer van dat soort dingen. Hierdoor wordt de lezer echt getriggerd om na afloop zelf op onderzoek uit te gaan. De schrijver helpt je zelfs op weg.

  Wat jammer is zijn de bijschriften bij de foto’s. Niet altijd aanwezig en als ze wel aanwezig zijn, niet altijd even duidelijk. Dit had wat anders aangepakt mogen worden.

  Laat je als lezer overigens niet ‘misleiden’ door de titel. Deze luid ‘Ufo’s voor beginners’ maar er zitten zeker verhalen bij die ook bij de doorgewinterde Ufo kenner onbekend zijn. Dus niet laten liggen en denken ‘dat ken ik allemaal al’.

  Leuk detail wat niet onvermeld mag blijven is het gegeven dat Frank van Geloven dit boek heeft opgedragen aan een zeer speciaal persoon. Kippenvel momentje.

  Maar geen spoilers dus de conclusie: Lezen die hap!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *