Jeroen Bosch voor Beginners

 19,95 incl.BTW

3 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Terug van weggeweest. We hebben weer een aantal exemplaren van het succesvolle ‘Jeroen Bosch voor Beginners’ laten drukken. Alleen hier verkrijgbaar.

Jheronimus ‘Jeroen’ Bosch is in het buitenland één van onze bekendste schilders. In eigen land houdt die bekendheid en bewondering vreemd genoeg geen gelijke tred met die in veel andere landen. Wie was deze bijzondere visionaire schilder, die 150 jaar vóór de grote Hollandse meesters Rembrandt en Johannes Vermeer leefde?

Auteur Frank van Geloven wandelt in dit rijk geïllustreerde boek via vijftig vragen en antwoorden door het leven van deze inspirerende man, die zijn tijd ver vooruit was. Maak kennis met Bosch. Maar ook met de mysterieuze late middeleeuwen, zijn stad en wereld, duivels en demonen, de macht van de kerk en de mysteries rond zijn meesterwerk, de prachtige Tuin der Lusten.

Dit boek is geen uitputtende kunsthistorische beschouwing, maar gevuld met opvallende feiten die tot nu toe nog amper aan de orde zijn geweest en vol leuke weetjes. De experts zijn het niet over alles eens. Dat maakt het extra spannend om op ontdekkingstocht te gaan naar de wortels van deze kunstenaar. In zijn geboortestad ‘s-Hertogenbosch bijvoorbeeld, waar we nog opvallend veel sporen terug vinden van deze man en zijn werk. De auteur neemt de lezer aan de hand mee naar de nog in authentieke staat verkerende kelders van zijn atelier, naar zijn kerk de majestueuze Sint-Jan kathedraal en andere gebouwen en straten van het middeleeuwse centrum van de stad van Bosch.

En natuurlijk krijgt de Tuin der Lusten extra aandacht. Eén van de duurste schilderijen ter wereld. Vanaf 1939 te vinden in het Madrileense Prado. De auteur toont echter aan, dat het daar niet thuis hoort. De verrassende huidige eigenaar is een Nederlander, die vermoedelijk nooit zijn eigendom zal betwisten.

Dit en nog veel meer in de leuke speurtocht door het leven van Jheronimus ‘Jeroen’ Bosch.

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 24 × 16 × 1 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Jeroen Bosch voor Beginners” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.